14. maj 2011

Red velvet kage med cream cheese filling

300 g hvedemel
200 g sukker
1 tsk. natron
1 tsk. salt
1 tsk. kakaopulver
3 dl olie
2,5 dl kærnemælk, rumtemperatur
2 store æg, rumtemperatur
2 spsk. rød frugtfarve (jeg bruger en flaske af Dr. Oetkers)
1 tsk. hvid lager eddike (eller klar vineddike)
1 tsk. vanilleessens




Cream cheese filling:
250 g Philadelphia flødeost
250 g sigtet flormelis
125 gr. usaltet, blødt smør
1/2 tsk. vanilleessens



Forvarm ovnen til 175 grader C.
I en skål sigtes mel, sukker, natron, salt og kakaopulver. I en anden større skål piskes olie, kærnemælk, æg, frugtfarve, eddike og vanilleessens.
De tørre ingredienser hældes ned i de våde og der piskes til de kun lige er rørt sammen og en glat dej er formet.
Kagedejen fordeles i 3 bageforme (ca 23 cm i diameter). Stil formene i ovnen med samme afstand imellem dem. Bag kagerne i ca. 30 min.
Tag kagerne ud af ovnen. Vend kagerne over på en afkølingsrist med den rundede side opad. Lad dem køle helt af.



Fyldet:
I en skål piskes flødeosten, flormelis og smør på et lavt trin på håndmixer eller lignende til det er rørt til en masse. Skru op på højeste trin på mixeren og pisk til massen er let og luftig, ca. 5 minutter. Skru ned på laveste trin på mixeren. Tilføj vanilleessens og skru op på højeste trin på mixeren kort, indtil massen er luftig. Stil massen i køleskabet, så den er ret stiv, før den bruges.

Kagen kan selvfølgelig laves med andet fyld - har selv gjort det, men det ser søreme godt ud med sådan en rød-hvid kage.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar