20. august 2011

Honningkage

Jeg har bagt honningkage. Man kan nok godt argumentere for at det er lige vel tidligt, men alligevel ikke med det efterårsvejr vi har haft os. Det er også bare fordi vi fik kigget i Claus Meyers bagebog på arbejdet og så at fordejen skulle laves en måned inden den skal bages. Så fik man jo lyst til honningkage. Jeg har derfor bagt den hurtige slags og fået sat fordej over til Meyers, så kan den blive testet inden vi når jul!

Honningkagen netop smurt med smeltet chokolade:


100 g smeltet smør
1 1/2 dl sukker
1 dl honning
1 æg
1 dl mælk
4 dl mel
1 1/2 tsk bagepulver
1 tsk natron
2 tsk stødt kanel
1 tsk stødt nellike
1 tsk stødt ingefær
1/2 tsk stødt allehånde (kan udelades)

Smelt smør med sukker og honning. Rør resten af ingredienserne i.

Bages v 180 g i 50-60 min.


Meyers fordej til honningkagehjerter, dag 1:

1 kommentar: