13. januar 2013

Hindbærsnitter - Raspberry slices

En klassiker blandt kager må siges at være hindbærsnitten. 



Jeg bruger denne opskrift:

Bunde:                                        Shortbread:
Korn fra en vanillestang            Seeds from a vanilla bean
70 g flormelis                            70 g icing sugar
250 g mel                                   250 g plain flour
150 g smør                                150 g butter
1 tsk bagepulver                        1 tsp baking powder
1/2 del vand.                              50 mL water

Derudover tyk glasur, krymmel og god hindbærmarmelade

And then For the icing: water (or raspberry juice) and icing sugar. Sprinkles or freeze dried raspberry. and of course raspberry jam

Vanillekorn blandes med flormelis. Blandingen blandes med mel, smør og bagepulver inden dejen samles med vandet. Dejen æltes sammen og sættes i køleskab i ca 1/2 time.

Vanilla seeds is mixed with the icing sugar. Mix with flour, butter and baking powder. Finally add the water and combine the mixture to a dough. Do not kneed it much, just make sure the mixture sticks together. Leave to rest in the fridge for 30 min.

Dejen rulles ud og der laves to identiske plader på ca 10 x 30 cm. Pladerne bages i 10-12 min v. 200 gr. De virker måske halvbagte, når de tages ud, men det er ok.

Roll out the dough to 2 identical sheets of 10 x 30 cm. Bake for 10-12 minutes at 200 C. Until they are light golden - or a little more golden if you want them more crisp. 
When cooled spread raspberry jam on one of the sheets and the icing/sprinkles on the other. Then join the two and leave to set before being cut into slices.

Når pladerne er kølet af, smøres der en god hindbærmarmelade på den ene plade. Den anden pladen lægges ovenpå og smøres med en tyk glasur lavet af flormelis og vand. Glasuren strøs med krymmel med det samme.

Og så lige den mere luksuriøse version med hindbærglasur og frysetørrede hindbær på toppen:


Ingen kommentarer:

Send en kommentar