20. november 2013

Brunkager

Brunkagen er en anden juleklassiker. Der findes mange forskellige opskrifter på brunkager. Denne er favoritten herhjemme.

250 g smør
125 g lys sirup
250 g sukker
1 spsk stødt kanel
1 tsk stødt nellike
1 3/4 tsk potaske
1 spsk lunken vand
500 g hvedemel
(25 g hakket sukat, 100 g hakkede mandler - det kommer ikke i min version, v kan bedst lide dem uden)

Smør, sukker og sirup smeltes i en gryde ved jævn varme under omrøring - må ikke koge. Blandingen kommes i en skål og kanel og nellike tilsættes. Rør i blandingen til den er halvkold (ca 30 gr). Opløs potasken i vandet og rør det i blandingen. Tilsidst tilsættes melet lidt af gangen. Del dejen i 3 og tril den til ruller. Stil rullerne i køleskabet i mindst et døgn. Skær rullerne i meget tynde skiver og bag dem midt i ovnen.
Bages v. 175 g i ca 7 min.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar