7. juli 2014

Rosenbrød

Min husbond er tosset med rosenbrød. De har aldrig rigtig sagt mig noget, så jeg har aldrig bagt dem. Jeg overgav mig dog og bagte dem til husbondens fødselsdag.


50 g gær
1,5 dl mælk
50 g smør
1 spsk sukker
1/4 tsk salt
ca 300 g hvedemel.

100 g flormelis
rosenvandessens

Mælk og smør lunes. Gæren opløses i den lune blanding. Sukker, salt og mel tilsættes og dejen æltes godt igennem. Lad dejen hæve 45-60 min. Herefter rulles dejen ud til en flad pølse - 12 cm bred. Lad dejen hvile 20 min inden den bages ved 225 gr i ca 12 min.
Glasuren laves og smøres på, når brødet er afkølet. Til sidst skæres brødet i stykker på ca 4 cm.

1 kommentar:

  1. OMG jeg har fuldkommen glemt rosenbrød :P DET må jeg snart lave TAK for opskrift

    SvarSlet