Mørdej:
300 g mel
100 g flormelis
150 g smør stuetemp.
1 æg.
Ingredienserne æltes sammen til en dej og kommes i køleskab 1/2 time.
Creme:
korn fra 1 stang vanille
60 g sukker
40 g majsstivelse
1/2 l mælk
2 æggeblommer
Vanille, sukker, majsstivelse blandes med 1 dl af mælken. Æggeblommerne røres i. Resten af mælken koges op med den tomme vanillestang. Når mælken koger, fjernes vanillestangen og den kolde blanding tilsættes mælken. Pisk godt til cremen tykner. Cremen kommes i en kold skål, der kommes film ned på cremen, som straks sættes på køl. Da cremen indeholder majsstivelse skal den bruges samme dag eller senest dagen efter.
5 dl piskefløde
hvid glasur
god jordbærmarmelade.
Mørdejen rulles relativt tyndt ud og der udstikkes cirker på ca 8 cm. Cirkerne bages i ca 8-10 min v. 200 gr C.
Kagerne samles:
En bund - der sprøjtes flødeskum rundt i kanten i kagens højde - der kommes en god klat marmelade i flødeskums midten - flødeskumsmidten fyldes op med creme. Toppen ligges på, denne er der kommet glasur på. Pyntes efter ønske.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar