Det er ferietid, så der er tid til at hygge med at afprøve nye opskrifter. Denne er fra Hairy Bikers, som blev afprøvet da vi havde gæster i ugens løb.
Kiksebunden:
150 g oreos
150 g kiks med chokolade
75 g smør
Dejen:
135 g mørk chokolade
135 g smør
3 æg
150 g farin
25 g kakaopulver
150 ml piskefløde
Topping:
250 ml piskefløde
1 tsk sukker
lidt revet eller hakket mørk chokolade.
Smelt smørret og pulveriser kiksene i en blender eller foodprocessor. Bland smørret i krummerne og kom blandingen i bageformen. Tryk kiksebunden godt fast i bund og op ad siderne. Kom formen på køl.
Smelt smør og chokolade sammen. Pisk æg og farin godt sammen til blandingen er lys og luftig. Tilsæt smør/chokoladeblandingen under omrøring og derefter kakaopulver og fløden.
Hæld dejen over kiksebunden og bag kagen i 35-40 min v. 180 gr C.
lad kagen køle helt af og pynt derefter med flødeskum og hakket chokolade.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar