30. maj 2016

Kanelkage - cinnamon cake

Jeg er håbløst bagud med at blogge om diverse kager, jeg har bagt det sidste halve års tid. Men med computeren på skødet i haven på denne skønne dag, ser det ud til at lykkes. 
Jeg starter med kanelkagen - en dejlig klassiker, som de fleste kan li'.


Dejen:                                                        Sponge:
125 g smeltet smør                                    125 g melted butter
400 g sukker                                              400 g caster sugar
400 g mel                                                   400 g plain flour
4 tsk stødt kanel                                         4 tsp ground cinnamon
2 tsk natron                                                2 tsp bicarbonate of soda
1/2 L kærnemælk                                       500 mL buttermilk

Glasur:                                                        Icing:
50 g smeltet smør                                       50 g melted butter
250 g flormelis                                           250 g icing sugar
2 tsk vanillesukker                                     2 tsp vanilla sugar
1 spsk kakao                                              1 tbsp cocoa powder 
1/2 dl vand eller kaffe (varm)                    50 mL of water or hot coffee

Smør og sukker røres sammen. Derefter rører mælken i og til sidst alt det tørre. 
Hældes i bradepande ca 25 x 35 cm. Bages v. 200 g i ca 30 min.

Sponge: Mix butter and sugar. Add the milk. Add all the dry ingredients and combine until homogenous. Pour in a tin approx 25 x 35 cm. Bake at 200 C for 30 min. When the sponge has cooled, mix all the ingredients for the icing and spread the icing over the sponge. 

Glasuren røres sammen og smøres på, når kagen er afkølet

Ingen kommentarer:

Send en kommentar